Logga in här

Falukorv med broccoli och körsbärstomater

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g falukorv
  • 1/2 gul lök
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 50 g cheddarost
  • 2 broccolibuketter (300 g)
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 1 burk stora vita bönor
  • 2 msk olivolja
  • salt, vitpeppar

Så här gör du

  1. Ställ in ugnen på 225 grader. Skär djupa, ej genomgående skåror i falukorven.
  2. Skala, halvera och skiva löken tunt. Klicka med en tesked senap i skårorna. Tryck ner lökskivorna.
  3. Skölj och ansa broccolin och dela i buketter. Häll av spadet från de konserverade bönorna och skölj dem i ett durkslag.
  4. Skölj körsbärstomaterna och lägg dem, broccolin och bönorna i en ugnsfast form tillsammans med korven. Ringla olivolja över grönsakerna, salta och peppra.
  5. Strö generöst med ost över korven och baka alltsammans i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Servera direkt ur pannan.