Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Falsk cheesecake med bärgelé

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Cheesecake

  • 1,5 dl hallonsaft, starkt blandad
  • 1 st gelatinblad, blötlagt
  • 2 dl hallon, färska
  • 2 dl vinbär, röda
  • 100 g mörk choklad
  • 1 st äggula
  • 2 msk socker
  • 1 msk kaffe, starkt(eller 1 msk mörk rom))
  • 1,5 dl grädde, lättvispad
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 1 dl florsocker
  • 4 st digestivekex
  • 10 g smör
  • 16 st hallon, färska
  • 4 st röda vinbär, kvistar
  • 16 st citronmelissblad, små till garnering

Så här gör du

  1. Fördela 4 dl bär i fyra glas. Värm hallonsaften. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i saften. Häll vätskan över bären och ställ in i kylen så det stelnat, cirka 1 till 2 timmar.
  2. Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Tokvispa ägg och socker poröst. Blanda kaffe, eventuell rom och choklad i äggvispet. Rör sedan försiktigt ner grädden.
  3. Blanda Philadelphia, créme fraiche, citronskal, citronsaft och florsocker.
  4. Smält smör och blanda med digestivekex. Fördela chokladmousse, färskostcréme och digestivekex i glasen. Garnera med hallon, vinbär och citronmeliss.