Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Expresslasagne

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

Snabbt, enkelt och supergott! Kan det bli bättre?

Ingredienser

4 portioner
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 färska peperoni
  • olivolja
  • 0,5 kg nötfärs
  • 1 burk konserverad tomat, hela
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 tomater, hackade
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • salt & svartpeppar
  • 3 krm spiskummin
  • 4 dl riven ost
  • 4 dl crème fraiche
  • 280 g pastaskruvar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Skala lök och vitlök. Hacka dem och peperoni i mindre bitar och fräs i olivolja.
  3. Tillsätt färs i pannan och bryn den.
  4. Slå på tomatkonserv, tomatpuré, tomathack och buljong.
  5. Smaka av med peppar och spis­kummin.
  6. Koka pastan i lätt saltat vatten.
  7. Lägg pasta i en långpanna, 20 x 30 centimeter, och bred köttfärssåsen över. Fördela crème fraiche på färsen och strö över riven ost.
  8. Sätt in i mitten av ugnen, låt stå cirka 10 minuter tills osten är gratinerad.
8 kommentarer om "Expresslasagne"
  • cg
    cg

    Perfekt!

    Man kan förenkla ännu mer!
    Om man äter pasta, makaroner etc en dag – spara och gör en, som denna, enkla lasagnen dagen efter eller t o m någon dag efter.
    Finns tid kan man snabbt göra en helt vanlig bechamelsås och putta in i kylen och vips = lasagne.

    Detta gjorde vi ofta då båda vuxna arbetade och ungarna var små och uppskattades till 1000 av hela familjen!

  • fredrikuppsala
    fredrikuppsala

    Peperoni? Det är väl en korv. Menar ni fefferoni? Spansk peppar?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till fredrikuppsala

      Hej! Enligt receptmakaren ska det vara peperoni. Men det blir nog toppengott med spansk peppar också! 🙂

      • Fredrikkk
        Fredrikkk
        svar till Mitt Kök

        Peperoni är söt spanskpeppar, dvs vad vi i Sverige kallar helt vanlig paprika (som i resten av världen är en krydda, torkat spanskpepparpulver).

        Pepperoni heter den amerikansk-italienska typen av salami ni tänker på.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till HKStef

      Vi ber om ursäkt, det verkar ha blivit något fel i receptet, det ska bara vara ett halvt kilo.