Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Etiopisk pepparsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Denna rätt har jag ätit mååånga gånger och en tradition i vår familj! Till maten dricker vi mjölk, det dämpar hettan i maten!
Kryddan Baku är en afrikansk krydda som efter en lång koktid blir het och magisk!

Ingredienser

6 portion

Pepparsås

  • 700 g Nöt eller lammfärs
  • 3 st finhackad gul lök/rödlök
  • 3 st finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st tomatkross à 400 gram
  • 2 dl vatten
  • 2 msk Bakokrydda
  • 75 g smör
  • salt vitpeppar

Servera med

  • bananer
  • mjuka tunnbröd
  • kokt ris
  • mjölk

Så här gör du

  1. Lägg smör i en gryta och fräs lök mjukt och tillsätt bako kryddan. Häll i färsen och stek den färdig innan du häller på tomatkross och puré, samt vatten. Låt det puttra cirka 2 timmar, kryddan blir godare då! Smaka av med salt, det behövs en hel del salt!!!