Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Espressotryfflar med rostad mandel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Nåt litet gott att avsluta en middag med eller bjuda på till kaffet! Eller varför inte slå in dom som gå bort present?

Ingredienser

12 portion

Tryffel

  • 1 dl Grädde
  • 1 msk Snabbkaffepulver
  • 1 msk Vatten
  • 200 g Mörk choklad
  • 1 dl Florsocker
  • 1 nypa Salt

Topping

  • 100 g Hackad mandel

Så här gör du

  1. Koka upp grädden och tillsätt kaffepulvret utrört i vattnet.
  2. Finhacka chokladen och häll grädden över så allt smälter, rör om.
  3. Sikta ner florsockret och saltet och blanda om. Täck över med plastfilm och låt smeten stå i kylen i 1 timme.
  4. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills det doftar gott. Låt svalna.
  5. Rulla bollar av smeten och rulla dom i mandeln och lägg att stelna till ytterligare i kylen tills servering!