Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Espressoglass – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Len och god glass som är superenkel att göra! Det behövs ingen glassmaskin till den här glassen. Servera gärna ihop med espresso.

Ingredienser

4 portioner

Espressoglass

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 3 msk sötströ
  • 3 äggvitor
  • 2 dubbla espresso, kalla

Till garnering

  • malda kaffebönor och några krossade kaffebönor
  • mörk choklad (sockerfri), riven

Tillbehör

  • 2 dl vispad grädde

Så här gör du

  1. Espressoglass: Vispa upp grädden och ställ in den i kylen.
  2. Vispa upp äggulorna och sötströ till ett ljust skum.
  3. Vispa upp äggvitorna med en ren och torr visp.
  4. Vänd ner espresson och därefter den vispade grädden i äggulsmeten.
  5. Vänd sist ner den uppvispade äggvitan.
  6. Häll upp smeten i en skål, strö över malda kaffebönor och riven choklad.
  7. Sätt in glassen i frysen i minst fyra timmar.
  8. Servering: Ta ut glassen ur frysen 10 minuter innan den ska serveras. Servera med lättvispad grädde. Strö över lite malda och krossade kaffebönor och riven choklad.