Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Espressoglass – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Espressoglass

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 3 msk sötströ
  • 3 äggvitor
  • 2 dubbla espresso, kalla

Till garnering

  • malda kaffebönor och några krossade kaffebönor
  • mörk choklad (sockerfri), riven

Tillbehör

  • 2 dl vispad grädde

Så här gör du

  1. Espressoglass: Vispa upp grädden och ställ in den i kylen.
  2. Vispa upp äggulorna och sötströ till ett ljust skum.
  3. Vispa upp äggvitorna med en ren och torr visp.
  4. Vänd ner espresson och därefter den vispade grädden i äggulsmeten.
  5. Vänd sist ner den uppvispade äggvitan.
  6. Häll upp smeten i en skål, strö över malda kaffebönor och riven choklad.
  7. Sätt in glassen i frysen i minst fyra timmar.
  8. Servering: Ta ut glassen ur frysen 10 minuter innan den ska serveras. Servera med lättvispad grädde. Strö över lite malda och krossade kaffebönor och riven choklad.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.