Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Espresso Pannacotta med Hallonsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portion
  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl mellangrädde
  • 2 msk frystorkat espressokaffe
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk konjak
  • 1 st vaniljstång

Hallonsås

  • 2 dl frysta hallon
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk vatten

Så här gör du

  1. Lägg gelatin i vatten i ca 5 min
  2. Vispa ihop grädde och strösocker i en kastrull och låt detta koka upp ihop med den frystorkade espresson. Skrapa ur vaniljstången och lägg i grädden.
  3. ta upp gelatinbladet och röd ner detta i gräddblandningen så det smälter
  4. låt grädden svalna - och rör sen i vaniljsocker och ev konjak/valfri likör
  5. Häll pannacotta smet i silikonformar upp till ca 80% av formen (spara resten av smeten i kastrullen
  6. ställ pannacottan i frysen i ca 20 minuter
  7. Tina hallonen och sila dem genom en sil för att få bort alla kärnor
  8. frys hallonen till små tesked stora bitar
  9. När pannacottan är klar - ta ut den ur frysen - och gör en lite grop i den så att hallonbiten får plats. Gör inte gropen så djup att den går rakt genom.
  10. Lägg i hallonsåsen och häll på smet så att det täcker hela ytan på pannacottan
  11. Ställ i kyl i minst 4-5 timmar
  12. När du sen serverar denna vill det rinna ut ur pannacottan en syrlig fräsch sås