Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ernsts citronmarängkakor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

25 –30 stycken

Mördeg

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 4 –5 msk lemon curd
  • 1 ⁄2 dl pistagenötter, hackade

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 1 ⁄2 dl strösocker

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Knåda eller kör alla ingredienser till mördegen i en matberedare. Dela sedan degen i fyra delar och rulla dem till långa rullar på ett lätt mjölat bakbord. Lägg mördegsrullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till degen och gör ett längsgående spår med hjälp av en tesked mitt på rullarna. Klicka lite lemon curd i spåret.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna med 1⁄2 dl socker tills smeten är blank och fast. Blanda försiktigt i resten av sockret. Bred eller spritsa maräng­ smeten ovanpå lemon curden och strö över pistagenötterna.
  4. Grädda kakorna längst ned i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna något och skär sedan längderna till lagom stora kakor.