Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ericas heliga hallonris


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl kokt risgrynsgröt
  • 2 dl vispgrädde

  • 1 dl siktat florsocker
  • 225 g frysta och tinade hallon
  • 2 msk konjak

  • 1 1/2 dl blandade nötter
  • 1/2 dl florsocker

Så här gör du

  1. 
Börja med nötterna. Rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme. Tillsätt socker och konjak och rör runt med en träslev tills vätskan kokat in och stelnar kring nötterna. Det är viktigt att röra runt ordentligt hela tiden. Skaka stekpannan så att nötterna täcks i sockerblandningen. Häll nötterna på en tallrik och låt svalna.

  2. Vispa grädden fluffig och blanda med risgrynsgröten. Rör försiktigt samman hallon och florsocker. Vänd ner de rårörda hallonen i gräddgröten och servera i portionsformar med kanderade nötter på toppen.