Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Erica johanssons fläskfilégryta med rosépeppar & syltlök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Listan på delikatesser i denna gryta kan göras lång. Tex: ölkorv, syltlök och grädde.

Ingredienser

4-6 portioner

  • 500-600 g fläskfilé

  • smör till stekning

  • salt & peppar

  • 2 ölkorvar

  • 3 schalottenlökar

  • 2 tsk rosépepparkorn

  • 1 tsk tomatpuré

  • färsk timjan, några kvistar

  • 3 dl grädde

  • 1 msk soja

  • 2 msk syltlök

  • 1 spetspaprika


Så här gör du

  1. Skär köttet i skivor och stek det gyllene i smör. Salta och peppra.

  2. Skär korven i skivor och finhacka löken. Fräs med köttet någon minut.

  3. Tillsätt rosépeppar, tomatpuré, timjan, grädde och soja och låt allt puttra i cirka 15 minuter.

  4. Lägg i syltlök och skivad paprika och låt det sjuda med ytterligare några minuter.

  5. Smaka eventuellt av med lite mer salt och toppa med några kvistar färsk timjan.

  6. Servera med pasta, ris eller pressad potatis.