Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Entrecote med papayasalsa & potatisbakelse

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 4 st entrecôte, skivor
  • olja, att pensla med
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 st körsbärstomater, (4 kvistar)

Salsa:

  • 1 st liten papaya, fint tärnat fruktkött
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 st handfull rucolablad, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 st pressad lime
  • salt
  • svartpeppar

Potatis:

  • 5 st bakpotatisar, (blir 4 fyllda potatisar)
  • 4 st bacon, skivor
  • 1-2 msk grädde eller mjölk
  • lite smör
  • 2 st äggulor

Så här gör du

  1. Börja med salsan. Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra, så smakerna hinner blandas.
  2. Gör potatisen: Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Bryt skivorna i mindre bitar.
  3. Picka skalen på potatisarna och baka dem utan folie i ugn, 225 grader, cirka 50 minuter eller tills de är mjuka. Låt svalna något, skär ett kryss i potatisen och tryck till så potatisen öppnar sig.
  4. Gröp försiktigt ut innanmätet i potatisarna, lägg i en skål och mosa med gaffel. Späd med cirka 1 msk grädde, rör ner 1 tsk smör och smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulan och baconkrosset. Fördela tillbaka moset i fyra av potatisskalen. Gratinera bakelserna i ugn, 225 grader, cirka 15 minuter innan de ska serveras.
  5. Krydda köttet med salt och peppar. Pensla lite olja på båda sidor och grilla köttet cirka 2 minuter per sida. Låt tomatkvistarna hänga med på grillen samtidigt.
  6. Servera biffen med salsa, bakelse och grillade tomater.