Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Entrecote med kryddig getost & persiljesallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Festlig lyxrätt! Med kryddig getost blir det smakrikt och gott.

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g entrecote
  • 200 g getost
  • 1 tsk kajennpeppar, malen
  • 1/2 tsk sichuanpeppar, rostad & mortlad
  • 12 små kvisttomater, delade i halvor
  • ett knippe bladpersilja
  • 8 palsternackor, skalade och klyftade
  • 4 stora portabellosvampar, klyftor
  • 4 msk kapris
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • salt att smaksätta med
  • smör att steka i
  • matolja att fritera i

Så här gör du

  1. Vänd palsternacksklyftorna och tomathalvorna i lite olja, salta och kör in i ugn på 170 grader i cirka 30 minuter.
  2. Blanda getosten med kryddorna.
  3. Skär entrecoten i 4 skivor och stek dem i smör, salta och peppra. Stek svampen, salta.
  4. Plocka och skölj persiljan.
  5. Värm matolja i en kastrull till cirka 160 grader. Låt kaprisen rinna av och fritera dem krispiga cirka 30 sekunder. Låt rinna av på papper.
  6. Använd 2 msk av kaprisoljan till att blanda med balsamvinäger och honung.
  7. Värm köttet i ugnen någon minut.
  8. Blanda persilja med de bakade palsternackorna och den stekta portabellon.
  9. Lägg upp på tallrik och rippla balsamdressingen över.