Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Entrecote med kålsallad & bearnaisesås

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 160 g smör
  • 1 schalottenlökar
  • 1 kvist dragon
  • 3 vitpepparkorn
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 2 äggulor
  • 1 msk hackad persilja
  • 200 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 150 g fänkål
  • 600 g entrecote i 4 skivor
  • 6 msk smör/kokosfett

Så här gör du

  1. Smält smöret på svag värme i en liten kastrull. Ta sedan bort kastrullen från plattan och låt smöret svalna lite.
  2. Finhacka schalottenlöken och lägg ned den i en annan kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Låt blandningen få koka tills hälften av vätskan har kokat bort.
  3. Sila vätskan och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Ställ kastrullen i en större kastrull med varmt vatten. Lägg i äggulorna, en i taget, och vispa så att såsen tjocknar. Ta sedan bort kastrullen från vattenbadet.
  4. Häll ned det smälta smöret i en fin stråle under kraftig vispning. Vispa tills såsen är tjock och krämig. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla rödkål, rödlök och fänkål och fräs den i smör eller kokosfett. Salta och peppra.
  6. Krydda köttet med salt och peppar och stek i smör eller kokosfett, någon enstaka minut på varje sida. Servera med de frästa grönsakerna och bearnaisesåsen.