Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad entrecote – recept med het BBQ-sås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g entrecoter i fyra skivor
  • salt & malen svartpeppar

BBQ-sås

  • 6 plommontomater eller kvisttomater
  • 1/2 dl mörk sirap (eller 2 msk ljus sirap och 1 msk mörk maltsirap)
  • 1/2 dl strösocker eller farinsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 msk worcestershiresås
  • 3 msk kinesisk soja
  • 2 klyftor rökt vitlök eller vanlig vitlök
  • 1/2 tsk tabasco, av smokeytyp
  • 1 liten bit ancho- eller chipotlechili, hackad

Grillad majs

  • 4 majskolvar
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 msk smör
  • salt & chiliflakes
  • 2 msk crème fraiche
  • shisokrasse eller oregano

Så här gör du

  1. Entrecote: Grilla entrecoterna på båda sidor, salta och peppra.
  2. BBQ-sås: Skär bort kvisten på tomaterna och skär dem i bitar. Koka alla ingredienserna i cirka 10 minuter tills vätskan börjar koka bort. Mixa med en mixerstav. Om du vill ha en slät sås kan du passera den genom en sil.
  3. Grillad majs: Bind upp blasten med bindgarn. Lägg blasten i vatten några minuter, då går den lättare att grilla och tar inte eld.
  4. Pensla och grilla majsen runtom tills den fått fin färg. Lägg på smör och krydda med salt och chiliflakes. Ringla över crème fraiche. Strö över shisokrasse eller oregano
  5. Servering: Servera gärna med coleslaw.