Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Entrecôte med Café de Paris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Café de Paris

  • 250 g smör, mjukt
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 30 g pimento, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk kapris, hackad
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk curry
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 äggvita

Entrecôte

  • 4 entrecôte
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • smör till stekning

Tillbehör

  • haricots verts
  • flingsalt
  • pommes frites eller klyftpotatis
  • sallad

Så här gör du

  1. Café de Paris: Vispa upp smöret med en elvisp.
  2. Blanda i alla kryddorna i smöret.
  3. Rengör visparna ordentligt. Vispa upp äggvitan. Vänd ner äggvitan i smöret och vispa tills allt blandat sig till ett fluffigt smör.
  4. Entrecôte: Sätt ugnen på 250–275 grader grill.
  5. Stek entrecôten i smör, salta och peppra.
  6. Lägg på en rejäl klick av smöret på varje entrecôte.
  7. Gratinera smöret i ugnen tills det har fått lite färg eller bränn ytan med en gasolbrännare.
  8. Servering: Servera entrecôten toppad med Café de Paris och varma haricots verts toppade med flingsalt. Det är även gott med pommes frites eller klyftpotatis och sallad till.