Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enklaste ”röra ihop brödet” med lingon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

2 Avlånga bröd i form
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • 8 tsk Bakpulver eller 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 dl solrosfrön
  • 4 dl Mörkt öl
  • 4 dl Yoghurt lätt eller naturell 3%
  • 1 dl Lingonsylt eller rårörda
  • 2 msk honung
  • Havregryn på toppen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman grovt och vetemjöl med bakpulver/bikarbonat. Sedan rör du ner all övriga ingredienser och blandar väl. Degen är ganska kletig. Sätt bakplåtspapper i två avlånga formar och fördela smeten jämnt i båda. Strö över lite havregryn och grädda dem båda samtidigt lågt i ugnen. Cirka 50-60 minuter. Låt det svalna något innan du skär, detta för att brödet ska hinna sätta sig lite och blir då godare!