Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enklaste filmjölkslimpan

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

2 bröd
  • 7 dl vetemjöl
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 krm salt
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 7 dl filmjölk
  • smör till formarna

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga brödformar.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda sirap och filmjölk i en separat skål.
  3. Blanda ihop alla ingredienser väl. Häll upp smeten i formarna, platta till degen lite och strö över grahamsmjöl.
  4. Grädda bröden på nedersta falsen i ugnen i cirka 1 timme. Ta ut formarna och låt bröden vila 5 minuter i formarna, vänd upp bröden på ett galler och låt dem svalna under bakduk.