Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkla matjesbakelser

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Rågbröd toppade med kräm på matjessillfiléer. Servera dessa godingar som snittar.

Ingredienser

8 portioner
  • 8 runda rågbröd

Kräm:

  • 2 matjessillfiléer, cirka 150 g
  • 200 g cream cheese, till exempel Philadelphia
  • 2 dl crème fracihe
  • 1 msk finhackad dill
  • 2-3 msk röd stenbitsrom

Till garnering:

  • rödlöksringar
  • gräslök
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär sillen i små bitar.
  2. Lägg cream cheese i en bunke och rör om, använd elvisp. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop. Blanda i sill, dill och rom för hand.
  3. Bred krämen på bröden, täck med plastfilm och förvara kallt till serveringen.
  4. Garnera med rödlöksringar, klippt gräslök och peppar.
Du kanske även gillar