Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkla ljusa surdegs brödet

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 300 vatten
  • 600 vetemjöl
  • 75 vetesurdeg
  • 75 rågsurdeg
  • 15 salt
  • 5 jäst

Så här gör du

  1. Kör ihop degen 4 minuter långsamt 4 minuter fort. Lägg degen i en oljad bunke med lock eller plast över.
  2. När degen fått dubbel volym vik ihop degen som ett kuvert. Sätt på locket igen.
  3. Vid dubbel volym igen. Dra ihop degen till en spänstig limpa.
  4. In i kyl och baka av dag 2 eller dag 3. Ugns temperatur 250 grader släng in lite vatten eller en isbit sänk ugnstempen till 230 grader i 25-30 minuter beror på din ugn.
  5. Har du ingen baksten köp en. Brödtemperatur när det är klart 97 grader.