Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkelt buffébröd fyllt med pesto och creme cheese

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Gott till soppa, till sommarens grillbuffe eller till studentfesten!!!

Tips!
Strö hackade nötter inuti brödet innan du rullar ihop det, eller kanske ovanpå innan gräddningen!!!

Ingredienser

1 Stort bröd
  • 4 dl vatten 37 gradigt
  • 1 tsk Salt
  • 50 g Jäst
  • 3 dl Grovt rågmjöl
  • 1 msk Honung
  • 7 dl vetemjöl special
  • 0,5 dl Olivolja
  • 100 g Creme cheese
  • 1 dl Grön eller röd pesto, egen eller på burk

Så här gör du

  1. Blanda jäst och vatten. Häll i honung, olivolja och salt.
  2. Tillsätt mjölsorterna lite i taget under konstant knådning för hand eller assistent. Arbeta degen smidig tills den lossnar fint från kanten av bunken. Strö över mjöl och låt jäsa under duk cirka 1 timme.
  3. Blanda creme cheese och pesto.
  4. När degen jäst klart, knåda den smidig och kavla ut en rektangel. Bred över pestoblandningen och rulla ihop den som en rulltårta. Pudra med mjöl och Låt jäsa under duk cirka 30 minuter igen.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Snitta brödet efter önskat mönster. Grädda nästan i mitten cirka 30 minuter. Låt svalna innan du skär i brödet.