Enkellagad paella

Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
6 port
- 6 portioner långkornigt ris
- 1 hönsbuljongtärning
- 1/2 påse saffran, 0,25 g
- 3 små citroner
- olivolja till stekning
- 1 kruka bladpersilja
- 1 mild spanskpepparfrukt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 stor gul lök
- 2 röda paprikor
- 2-3 salladslökar
- 12 pancetta
- 12 kokta kräftor
- ca 20 lyxräkor, frysta och tinade
- 12 blåmusslor, kokta
- ca 30 kammusslor, kokta
- salt, peppar
- 6 små chorizokorvar
- paprikapulver
- 1 dl sherry
Så här gör du
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen, med smulad buljongtärning och saffran utrörd i kokvattnet.
- Dela citronerna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg citronhalvorna med snittytan ner och stek dem ca 3 minuter. Ta upp på en tallrik.
- Finhacka persiljan. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Skala och skiva vitlöken.
- Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna skivor.
- Ansa och skär salladslöken i bitar.
- Dela panchettan i bitar.
- Fräs löken, paprikan, salladslöken och sockerärter i olivoljan och ta upp på en tallrik.
- Fräs kräftor, lyxräkor, blåmusslor och kammusslor i resten av oljan ca 3 minuter. Salta och peppra. Strö över persiljan, pepparfrukten och vitlöken och fräs ca 1 minut, ta upp det frästa på en tallrik.
- Stek korvarna och panchettan i oljan och ta upp på en tallrik.
- Blanda riset med de frästa grönsakerna i en stor panna. Smaka av med salt och paprikapulver. Toppa och vänd ner korv, panchetta, kräftor, räkor, musslor och kammuslor. Ringla över sherry. Låt allt koka under lock ca 5 minuter eller tills allt är genomvarmt.
- Servera med de stekta citronhalvorna.

Du kanske även gillar
Populära recept