Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkellagad paella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

6 port
  • 6 portioner långkornigt ris
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 påse saffran, 0,25 g
  • 3 små citroner
  • olivolja till stekning
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 mild spanskpepparfrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 2-3 salladslökar
  • 12 pancetta
  • 12 kokta kräftor
  • ca 20 lyxräkor, frysta och tinade
  • 12 blåmusslor, kokta
  • ca 30 kammusslor, kokta
  • salt, peppar
  • 6 små chorizokorvar
  • paprikapulver
  • 1 dl sherry

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, med smulad buljongtärning och saffran utrörd i kokvattnet.
  2. Dela citronerna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg citronhalvorna med snittytan ner och stek dem ca 3 minuter. Ta upp på en tallrik.
  3. Finhacka persiljan. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Skala och skiva vitlöken.
  4. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna skivor.
  5. Ansa och skär salladslöken i bitar.
  6. Dela panchettan i bitar.
  7. Fräs löken, paprikan, salladslöken och sockerärter i olivoljan och ta upp på en tallrik.
  8. Fräs kräftor, lyxräkor, blåmusslor och kammusslor i resten av oljan ca 3 minuter. Salta och peppra. Strö över persiljan, pepparfrukten och vitlöken och fräs ca 1 minut, ta upp det frästa på en tallrik.
  9. Stek korvarna och panchettan i oljan och ta upp på en tallrik.
  10. Blanda riset med de frästa grönsakerna i en stor panna. Smaka av med salt och paprikapulver. Toppa och vänd ner korv, panchetta, kräftor, räkor, musslor och kammuslor. Ringla över sherry. Låt allt koka under lock ca 5 minuter eller tills allt är genomvarmt.
  11. Servera med de stekta citronhalvorna.