Logga in här

Enkel och underbar toast skagen – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 1035 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1/2 kg färska räkor
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 1/2 dl majonäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 citron
  • salt, peppar
  • 6 formfranska
  • 1 msk smör

Så här gör du

  1. Skala och hacka räkorna. Finhacka dill och rödlök. Blanda räkor, dill, rödlök, majonäs, gräddfil och saften från hälften av citronen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär bort kanterna på formfranskan och stek brödskivorna i smör. De ska bli härligt gyllenbruna. Jag brukar använda lite extra smör för det blir extra gott. Servera skagenröran på brödskivorna och toppa gärna med löjrom och en dillkvist. Skär resten av citronen i klyftor och lägg vid sidan.