Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkel svampsoppa med riven parmesanost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Krämig, mustig soppa som toppas med parmesanost. Gör en olja kryddad med färska örter och ringla över soppan. Perfekt vardagsmat för dig som äter enligt LCHF.

Ingredienser

4 portioner

Svampsoppa

  • 400 g champinjoner, vanliga vita eller skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl svampbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja till stekning

Örtolja

  • 1 dl hackade blandade örter, till exempel persilja, basilika och salvia
  • 1 vitlöksklyfta, fint hackad
  • 1 dl olivolja

Topping

  • 1 msk olivolja
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • färska örter

Så här gör du

  1. Svampsoppa: Ansa svampen och dela på stora svampar. Spar några svampar till garnering.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken och svampen i en stor kastrull i olja, salta och peppra.
  3. Häll på svampbuljongen och koka upp. Låt koka några minuter. Mixa med en mixerstav.
  4. Häll på grädden, koka upp och smaksätt med salt och peppar.
  5. Skiva och stek champinjonerna till garneringen i olivolja.
  6. Örtolja: Mixa örterna och vitlöken.
  7. Droppa i oljan och mixa ihop allt.
  8. Servering: Lägg upp soppan i tallrikar, lägg i stekt svamp och ringla över örtolja och olivolja. Strö över hyvlad parmesanost. Garnera med lite färska örter.