Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkel, nyttig lunch i en melonskål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portion
  • 1 st galiamelon
  • 2 st Avokado, skurna i små tärningar
  • 10 st Soltorkade tomater i olja, skurna fint
  • 2,5 dl Ruccola, hackad grovt
  • 2 dl Quinoa, kokt

Så här gör du

  1. Dela melonen på mitten.
  2. Skär av en liten bit av botten så att melonen kan stå upp.
  3. Skär ett tätt rutmönster i melonhalvorna utan att skära igenom kanterna.
  4. Använd en stor sked och skopa upp fruktköttet så att du får små melonkuber.
  5. Lägg melonkuberna i en separat skål och lägg i alla övriga ingredienser. Blanda.
  6. Fyll botten på melonhalvorna med kokt quinoa och toppa med melonsallad. Servera genast.