Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkel kanelbulle som sockerkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Fyllning:

  • 175 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kanel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker mjukt och luftigt.
  3. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
  4. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål.
  5. Blanda sedan med resten av smeten.
  6. Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
  7. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  8. Häll hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av av smeten och strö över resterande kanelsocker.
  9. Dutta till sist över 2 matskedar smör.
  10. Grädda kakan i 45-60 minuter. Testa med en sticka om den är färdig.
  11. Låt svalna litegrann, skär upp och servera.
2 kommentarer om "Enkel kanelbulle som sockerkaka"
  • Lussan
    Lussan

    Jag använde glutenfritt mjöl till kakan, med samma mått. Den blev otroligt bra och fantastiskt god.

  • Mp
    Mp

    Tack Pernilla för ett bra recept och även tack till Lussan för ditt inlägg. För i blad är det inte lätt att bytta ut så det blir bra och glutenfritt eller hitta bra o goda recept. Mvh MP;).