Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkel fiskgratäng med torskrygg och oliv-haricotvertssallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 600 g skalad potatis i skivor
  • 4 
torskryggfiléer
  • 5 dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 tsk 
Salt
  • 
malen vitpeppar
  • 0,5 dl Finhackad dill
  • 1 dl Strimlad purjolök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1-2 dl riven smakrik ost

Haricotverts och olivsallad

  • 4 nävar haricots verts
  • 2 tsk Vit balsamvinäger
  • 1 dl Kärnfria goda oliver
  • Salt o svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Dela fisken i bitar om 3-4. Salta försiktigt och låt dem stå. Lägg skivad potatis i en gryta, häll på grädde, vitlök, salt och vitpeppar. Låt det koka upp och sedan puttra på spisen tills potatisen mjuknat. Ta då av från spisen och rör ner dill och purjolök.
  2. Häll ner allt i en ugnsform och lägg i bitar av torskrygg fördelat jämnt i formen. Gratinera i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter. Efter 10 minuter strör du över riven ost och sedan in de resterande 10-15 minuterna. Gratängen ska få fin färg! Servera med haricotverts och olivsallad!
  3. Haricotverts och olivsallad: Koka upp vatten och häll i haricot verts för någon minut. Häll av vattnet och tillsätt vinäger. Hacka oliver och rör ner. Salta och peppra efter smak.