Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkel cheesecake med rädisor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

9 bitar

Botten

  • 9 skivor rågbröd, kantfria, cirka 8 × 8 cm
  • 2-3 msk smör

Fyllning

  • 300 g cream cheese
  • 300 g bredbar getost utan skinn
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl valnötskärnor, finhackade

Garnering

  • 1 dl groddar
  • 1 knippa rädisor
  • citronskivor

Så här gör du

  1. Bred brödskivor och kanterna med smör. Lägg ut brödskivorna på en bricka eller i långpanna med låga kanter, klädd med bakplåtspapper. Tryck ihop så att det blir ett brödbotten, cirka 24 × 24 cm. Täck med plastfilm och ställ kallt i cirka 30 minuter.
  2. Vispa ihop cream cheese och getost i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda valnötterna med ostmassan.
  3. Bred ostmassan över brödbotten och släta till ytan. Täck över med plastfilm och ställ kallt över natten.
  4. Skär cheesecaken i portionsstora bitar. Garnera med groddar, delade rädisor och citronskivor.