Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Caesarsallad
 – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 143 st har redan röstat

Caesarsallad är en matig sallad som kan göras på lite olika sätt. Basen i salladen är den typiska dressingen, hyvlad parmesan och romansallad. Börja med att göra dressing i detta recept, stek sedan kyckling och avsluta med smörstekta krutonger och bacon.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 krukor romansallad

  • 1 dl färskriven parmesan

  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 pkt bacon
  • nymalen svartpeppar

Dressing

  • 1 dl majonnäs

  • 3 msk citronsaft
 (färskpressad)
  • 2 sardell- eller 3-4 ansjovisfiléer

  • 1 vitlöksklyfta, pressad

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1/2 tsk worcestershiresås

  • 1/2 dl färskriven parmesanost


Smörstekta brödkrutonger

  • 4 formbröd, gärna surdeg
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 3 msk finhackad persilja

Så här gör du

  1. Dressing: Mät upp majonnäs, citronsaft, sardeller, vitlök, senap och worcestershiresås i en liten mixer och kör till en slät sås.

  2. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem så de blir gyllenbruna, och genomstekta. Skär dem i bitar strax innan servering.
  3. Dela baconet och knaperstek det. Ta ur det ut stekpannan och lägg på en bit hushållspapper.
  4. Skiva brödbitarna, smält smöret och stek brödet. Avsluta med att vända ner finhackad persilja.
  5. Blanda salladsbladen skurna i bitar med dressingen precis inför serveringen. Strö över osten och krutongerna. Peppra.