Enkel åländsk soppa med abborre

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
4 portioner
- 400 g abborrfiléer
- 2 dl kräftstjärtar i lake, avrunna
- 3-4 msk hackad dill
Soppbas
- 4 morötter
- 1 palsternacka
- 5-6 potatisar
- 1 l fiskbuljong
- 1 rödlök
- 2 msk olivolja
- salt
Så här gör du
- Börja med basen. Skala och tärna morötter, palsternacka och potatis. Skala och strimla löken.
- Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt de tärnade grönsakerna och koka dem mjuka ca 15 minuter.
- Fräs rödlöken mjuk i oljan ca 5 minuter. Lägg löken i soppbasen. Smaka av med salt.
- Skär fisken i bitar. Koka den på svag värme i soppbasen tills den är klar, ca 3 minuter. Lägg i kräftstjärtar och dill i 2-3 minuter tills allt blir genomvarmt.

Du kanske även gillar
Populära recept