Logga in här

Enchiladas med kyckling

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk egenblandad tacokrydda, se separat recept
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 3 msk rapsolja
  • 2 dl ananassalsa, se separat recept
  • 6 tortillas
  • 150 g riven ost
  • salt, peppar

Till gratinering

  • 1/2 dl ananassalsa
  • 150 g riven ost

Till garnering

  • koriander eller persilja

Ananassalsa

  • 2 dl passerade tomater
  • 1 dl äppelmos
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 röd spansk chilifrukt, urkärnad och hackad
  • 1 burk ananaskross, 425 g
  • salt, svartpeppar

Tacokrydda

  • 2 msk chilipeppar
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • 1 msk salt
  • 1/2 msk svartpeppar
  • 1 msk socker

Så här gör du

  1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Blanda köttet med tacokryddan. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och hacka vitlöksklyftan. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Fräs lök och vitlök rapsolja, tills löken får fin färg. Tillsätt paprikan i slutet. Lägg över i en traktörpanna. Bryn kycklingköttet i stekpannan i omgångar och lägg över i traktörpannan. Tillsätt salsan och rör om. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader grill. Doppa tortillabröden i såsen som bildats i grytan. Lägg på en stor sked av kycklingen på bröden och strö över riven ost. Rulla ihop dem och lägg i en ugnssäker form. Häll över lite av såsen och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 10 minuter, tills osten fått fin färg.
  4. Anananssalsa: Blanda passerade tomater, äppelmos, ingefära, strösocker, chili och avrunnen ananaskross i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Låt salsan kallna.
  5. Tacokrydda: Blanda kryddorna i en skål och lägg i en burk med tättslutande lock. (Blir cirka 1 1/2 dl)