Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enbärssill med gin

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 saltsillfiléer, urvattnade
  • 1/2 dl ättikssprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk gin
  • 1/2 msk grovt stötta enbär
  • 1 silverlök
  • 1 kvist rosmarin eller 2 dragonkvistar

Så här gör du

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
  2. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela léer.
  3. Rör ihop ättikspriten, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp. Tillsätt gin och enbär.
  4. Skala och skiva silverlöken tunt med en mandolin.
  5. Varva sillen och löken i en glasburk. Häll på lagen. Lägg i rosmarinen eller dragonen. Sätt ett lock på burken och låt sillen dra i minst 4 timmar.
  6. Förvara sillen i kylen.