Enbärssill med gin

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
4 portioner
- 4 saltsillfiléer, urvattnade
- 1/2 dl ättikssprit
- 1 dl strösocker
- 1 1/2 dl vatten
- 2 msk gin
- 1/2 msk grovt stötta enbär
- 1 silverlök
- 1 kvist rosmarin eller 2 dragonkvistar
Så här gör du
- Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
- Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela léer.
- Rör ihop ättikspriten, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp. Tillsätt gin och enbär.
- Skala och skiva silverlöken tunt med en mandolin.
- Varva sillen och löken i en glasburk. Häll på lagen. Lägg i rosmarinen eller dragonen. Sätt ett lock på burken och låt sillen dra i minst 4 timmar.
- Förvara sillen i kylen.

Du kanske även gillar
Populära recept