Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Elsas ljusa grunddeg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g Vetemjöl
  • 1/2 pkt Torrjäst
  • 4 dl Vatten
  • 1 1/2 msk Salt

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan vatten och olja. Kör degen i maskin eller knåda för hand i minst 10 min. Häll lite olja i botten på en stor skål och stjälp över degen. Låt jäsa till dubbel storlek eller över natten kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 215 grader. Dela degen i 4 delar och vrid till baguetter. Ställ in i ugnen och grädda i ca 15 min. Brödet ska ha en innertemperatur på 93 grader när det är färdigt.