Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ekologisk nutella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

1 liten burk
  • 200 g Hasselnötter
  • 1 till 2 tsk Vaniljsocker
  • 1 till 2 msk Sirap
  • 1 till 2 msk Kakao
  • 50 g Choklad

Så här gör du

  1. Rosta hasselnötterna på ett bakplåtspapper i ung uppvärmd till 200 grader C. i 15 min eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  2. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga dem fria från skalet som efter rostning lossnar relativt lätt.
  3. Lägg nötterna i en mixer och mixa dem ett bra tag. Till en början blir de till ett mjöl, men efter ett tag tränger oljan i nötterna ut och de blir till en rinnande smet. Det kan hända att du får stanna mixern då och då för att peta ner nötterna från skålens väggar.
  4. Söta med sirap och vaniljsocker efter smak.
  5. Tillsätt kakao efter önskemål. Vill man ha en fylligare chokladsmak så tillsätt även minst 50 g smält choklad.