Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ekologisk mandelmassa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 100 g Sötmandlar
  • 80 g Florsocker
  • Vaniljpulver
  • 1/2 st Äggvita

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och skålla mandlarna. Låt dem koka någon minut och skölj dem sedan i kallt vatten. Nu är det lätt att få av skalen.
  2. Mixa mandlarna i en mixer. Tillsätt florsocker och vanilj. Känns smeten torr och smulig använd äggvita för att binda ihop massan. Mängden äggvita kan variera. TIPS - anledningen att jag använder florsocker istället för strösocker är att vanligt strösocker gör mandelmassan lite sandig. Florsocker gör den lenare.
2 kommentarer om "Ekologisk mandelmassa"
  • Eskes
    Eskes

    Ett tips för allergiker (Om de tål pumpakärnor men ej mandel).
    Ersätt mandel med pumpakärnor.
    En god ”Mandelmassa är 100g pumpakärnor som mixas med 100g socker (Eller mindre om man vill ha mindre sött).
    Blanda i lite vatten till rätt konsistens.
    Låt stå några timmar i kylen.
    Det ser ut som grönfärgad mandelmassa och smakar väldigt likt rickigt mandelmassa.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Eskes

      Hej, och stort tack för bra tips! Lägg gärna in det receptet på Mittkök.se. Tror många som inte tål mandel vill testa ?
      Mvh Mitt kök-redaktionen