Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ekollon i marsipan och choklad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

40 stycken
  • grön karamellfärg
  • 100 g marsipan (eller grön marsipan)
  • 50 g choklad

Så här gör du

  1. Droppa några droppar karamellfärg i marsipanen och blanda tills den får en jämn färg. Rulla små avlånga bollar av marsipanen.
  2. Finriv eventuellt några rutor av chokladen på rivjärn. Smält resten av chokladen över vattenbad. Lägg ut ett smörpapper på en bricka. 
Doppa änden på varje boll i den smälta chokladen och sedan i den rivna chokladen.
  3. Lägg ekollonen på smörpappret och låt chokladen stelna. Pudra lite florsocker vid servering för en frostig känsla.