Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Egengjord vegitarisk pasta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Pasta

  • 4 dl durumvetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 st nypa salt
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja

Fyllning

  • 1 st stor gullök
  • 1 st gul paprika
  • 6 st champinjoner
  • 6 st sparris
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Börja med pastan: Lägg mjölet och gör en grop mitt i mjölet. Knäck i ägget och häll i vatten och olja. Knåda ihop ttill en deg
  2. Tillsätt lite mer mjöl om degen inte får den rätta konsistensen. Degen ska vara fast och lite stum. Skulle degen bli för torr är det bara att tillsätta lite mer kallt vatten
  3. Forma degen till en boll och låt den ligga och vilat minst en halvtimme
  4. Förbered medan fyllning. Ska och hacka löken. Stek tills den blir gyllenbrynt
  5. Tillsätt champinjoner, sparris och paprika samt smaka av med salt och peppar
  6. När pastan har vilat klart kvala ut den tunt, antningen förhand eller i maskin. Tryck ut cirklar så det bli jämt antal
  7. Lägg fyllningen på hälften av cirklarna i mitten. Dra med blöta fingrar rund om på degen och lägg över locket och platta till mitt gaffel. Gör så på alla
  8. Koka i rikligt med vatten och servera gärna med riven parmesan ovanpå samt lite olivolja