Logga in här

Edamame

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Djupt fryst edamame
  • 1 st Salladslök
  • 1 st Vitlök
  • 1 st Anis
  • 1 st Kanelstång
  • 5 st Torkad chili
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 st Tsaoko
  • 3 msk Ljus soja
  • 1 msk Risvinäger (annan vinäger funkar också)
  • 2 msk Shaoxing matlagningsvin (kan skippas)
  • 1 msk Matolja
  • Salt

Så här gör du

  1. Grovhacka salladslök och vitlök.
  2. Stek alla torra kryddor med 1 msk matolja i en panna på mellanhög temperatur.
  3. När kryddorna doftar, lägg i bönorna, och täck dem med vatten. Tillsätt ljus soja och risvinäger och koka i 15 minuter utan lock.
  4. Tillsätt vin och koka i ytterligare 5 minuter. Efter 5 minuter, smaka av med salt ta bort från plattan.
  5. Ät dem värma eller låt dom stå i kylen över natten för kraftigare smak.