Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Durralimpa med mörk sirap

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 bröd
  • 30 g jäst
  • 4 dl vatten, ljummet
  • 250 g kvarg
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 dl pofiber
  • 1 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsk anisfrö, mald i mortel
  • 10 dl durramjöl
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 msk vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på det ljumna vattnet och kvargen. Tillsätt salt, sirap, pofiber, psylliumfrömjöl och anis. Arbeta in durramjölet lite i taget. Låt degen jäsa i 40 minuter under en bakduk.
  3. Forma degen till en längd, knåda inte, och lägg längden i en jäskorg mjölad med durramjöl. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  4. Vänd upp degen på en plåt med ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 50–55 minuter.
  5. Blanda sirap och vatten och pensla brödet direkt när det kommer ut från ugnen.