Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dumplings


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 
250 g blandfärs
  • 
3 st salladslökar
  • 
1 st chili

  • 3 cm ingefära
  • 
2 tsk soja

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 
1 tsk sesamolja
  • 
1 msk socker

  • 2 tsk fisksås
  • 
4 msk koriander

  • 1 ägg

  • 25 st woton-blad

  • gräslök


Dippsås

  • 
1 msk soja

  • 1 1/2 msk risvinsvinäger
  • 
2 tsk sesamolja
  • 
2 msk koriander

  • sesamfrön


Så här gör du

  1. Lägg köttfärsen i en skål.
  2. 
2. Skär salladslök fint och blanda i.

  3. Hacka i chili fint.

  4. Riv i ingefära och vitlök.

  5. Häll i sesamolja, socker och fisksås.

  6. Knäck i ägget.

  7. Hacka till sist koriander fint och blanda allt väl.

  8. Lägg en halv matsked med köttfärs mitt på wotonbladen.

  9. Pensla kanterna med vatten. Dra ihop kanterna så att det blir till en liten påse. Knyt ihop påsen med gräslök.

  10. Klipp till bakplåtspapper i samma storlek som din bambukorg.

  11. Klipp också små hål i papperet så att ångan kan komma ut. Lägg papperet i botten på bambukorgen och pensla det med lite olja.

  12. Häll vatten i en kastrull och sätt ner korgen. Vattnet får inte komma så högt upp så att det når botten och papperet.

  13. Låt vattnet koka upp och ställ ner knytena i korgen.

  14. Ångkoka sedan dina dumplings med locket på i cirka 7 minuter.

  15. Blanda samman soja, vinäger, koriander, olja och sesamfrön till en dipsås.