Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dulce de lechepanna cotta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Dulce de lechepanna cotta

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk dulce de leche

Karamelliserade hasselnötter

  • 1 dl skalade hasselnötter
  • ¾ dl strösocker
  • 1 msk vatten

Sirapsflarn

  • 1 dl sirap
  • 2 tsk kakaonibs

Till garnering

  • 60 g mjölkchoklad

Så här gör du

  1. Dulce de lechepanna cotta: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
  2. Koka upp grädden. Dra av kastrullen från plattan.
  3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den heta grädden.
  4. Häll upp grädden i en skål och vispa i dulce de lechen.
  5. Lägg plastfolie i en form, cirka 25 × 25 centimeter och häll i smeten.
  6. Ställ formen i frysen i cirka 6 timmar.
  7. Karamelliserade hasselnötter: Rosta hasselnötterna lätt i en varm stekpanna.
  8. Lägg socker och vatten i en stekpanna och smält till en ljus karamell. Vänd hastigt ner nötterna i karamellen och vänd upp allt på ett bakplåtspapper.
  9. Separera nötterna och låt svalna.
  10. Sirapsflarn: Sätt ugnen på 80 grader.
  11. Bred ut sirapen i ett tunt lager på en plåt med silpat (silikon- och glasfibermatta) eller bakplåtspapper.
  12. Strö över kakaonibs.
  13. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Bryt i bitar.
  14. Servering: Hacka och smält chokladen i ett varmt vattenbad eller i mikron och lägg den i en spritspåse. Tryck ut rundlar av panna cottan med en rund pepparkaksform och lägg upp på tallrikar. Ringla chokladen runtom panna cottan. Lägg nötterna på panna cottan och stick i sirapsflarnen.