Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Duchesspotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Duchesspotatis
Duchessepotatis

Kärt barn har många namn. Duchessepotatis eller Duchesstoppar, oavsett vad du kallar dem är det en klassiker som passar till all mat.

Om du ska servera dina duchessepotatsar med fisk passar dill. Kött passar väl in med rosmarin eller timjan tillsammans med vitlök och ost. Till kyckling är det gott med timjan. Du kan även behålla dem neutrala utan smaksättning ifall du exempelvis har en framträdande sås.

Ingredienser

4 portioner
  • 10 st potatisar av möjlig sort
  • 2 äggulor
  • 25 g smör
  • Salt (gärna örtsalt)
  • 1 kryddmått muskonöt
  • Svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 vitkök som är pressad

Förslag på smaksättning:

  • Finhackade örter (dill, persilja, basilika, gräslök eller rosmarin)

Så här gör du

  1. Skala och skär potatisen i bitar.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.
  3. Koka potatisen tills den är klar.
  4. Häll av vattnet och pressa potatisen till mos.
  5. Blanda den varma potatisen med smöret så att det smälter samman.
  6. Blanda sedan allt med övriga ingredienser.
  7. Sätt på ugnen på 200 grader.
  8. Lägg moset i en spritspåse med tyll för att sedan sprita ut fina toppar på en plåt som är täckt med bakplåtspapper.
  9. Grädda topparna mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått en fin färg.
  10. Ta ut och servera med något smarrigt till!
Du kanske även gillar