Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Duchessepotatis

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Duchessepotatis eller pommes duchesse är spritsat potatismos format i fina toppar som får färg och yta i ugnen. Fina att servera på buffé som de är, eller som tillbehör till kött, kyckling eller fisk!

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg mjölig potatis, kokt och skalad
  • 3 msk smör
  • 2 ägg
  • Eventuellt lite värmd mjölk
  • Salt och peppar efter smak
  • Tyll och spritspåse

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader med bara grillelementet på.
  2. Kör den kokta potatisen genom en potatispress.
  3. Rör i smör och knäck i äggen.
  4. Vispa med ballongvisp till ett fluffigt mos. Är det tjockt kan du spä med lite värmd mjölk.
  5. Lägg moset i en spritspåse med sprits/tyll och spritsa ut moset på en bakpappersklädd plåt. (Har du varken eller kan du använda dig av en vanlig fryspåse som du klipper av ena hörnet på för att spritsa ut moset.)
  6. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills att potatistopparna fått önskad färg.
  7. Servera som de är eller som tillbehör till kött, kyckling eller fisk!