Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dubbla havreflarn med nougatkräm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

12 Kakor
  • 3 dl Havregryn
  • 2 dl Socker
  • 150 g Smält smör
  • ½ dl Ljus sirap
  • ½ dl Grädde
  • 1½ dl Vetemjöl
  • ½ tsk Bakpulver

Nougatkräm

  • 75 g Smör
  • 150 g Nougat
  • 1½ dl Florsocker
  • 1 st Äggula

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 170 grader
  2. Smält smöret och låt svalna något
  3. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål, häll till sist över smöret.
  4. Klicka ut matskedsstora klickar med rätt stort mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. (Eller rulla dem till bollar och platta till dem något)
  5. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Håll koll, de blir snabbt brända. Ta ut dom när dom fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
  6. Smält nougaten.
  7. Vispa ihop smör, florsocker och äggula och blanda sen i nougaten. Rör ihop till en slät kräm. Låt den vila något i rumstemperatur så den "sätter sig".
  8. Bred ut önskad mängd nougatkräm på hälften av flarnen, lägg sedan över de andra flarnen så det bli dubbla.
  9. Njut
1 kommentar om "Dubbla havreflarn med nougatkräm"