Dubbelvåfflor med italiensk fyllning

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl fiberhavregryn
- 2 1/2 dl mjölk
- 1 krm salt
- 25 g smält smör
- 1 dl vispad vispgrädde
Fyllning
- 200 g färskost
- 100 g lufttorkad skinka
- 4 soltorkade marinerade tomater
- 1 msk hackad basilika
Till garnering
- basilika
Så här gör du
- Blanda vetemjöl, fiberhavregryn, salt och mjölk i en skål och mixa ihop med mixerstav. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt smör och vispad grädde och rör om.
- Grädda i hett våffeljärn tills de får fin färg. Ta cirka 1 deciliter smet till varje lagg. Låt våfflorna svalna på galler. Klipp dem i hjärtan.
- Mixa samman färskost, skinka, soltorkade tomater och basilika. Smaka av med mald svartpeppar.
- Lägg en klick fyllning på hälften av våfflorna och lägg samman med resterade våfflor. Garnera med en sked fyllning och basilika.

Du kanske även gillar
Populära recept