Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dubbelvåfflor med italiensk fyllning

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl fiberhavregryn
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 25 g smält smör
  • 1 dl vispad vispgrädde

Fyllning

  • 200 g färskost
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 4 soltorkade marinerade tomater
  • 1 msk hackad basilika

Till garnering

  • basilika

Så här gör du

  1. Blanda vetemjöl, fiberhavregryn, salt och mjölk i en skål och mixa ihop med mixerstav. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt smör och vispad grädde och rör om.
  2. Grädda i hett våffeljärn tills de får fin färg. Ta cirka 1 deciliter smet till varje lagg. Låt våfflorna svalna på galler. Klipp dem i hjärtan.
  3. Mixa samman färskost, skinka, soltorkade tomater och basilika. Smaka av med mald svartpeppar.
  4. Lägg en klick fyllning på hälften av våfflorna och lägg samman med resterade våfflor. Garnera med en sked fyllning och basilika.