Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dubbelmarinerad fläskfilé med het gurksallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel fläskfilé, putsad

Marinad 1

  • salt och nymalen svartpeppar 

  • 1 vitlöksklyfta
  • 
0,5 dl finhackad rosmarin 

  • 0 ,5 chili, urkärnad och finhackad 

  • smör och olja till stekning

Marinad 2

  • 0 ,5 dl vit balsamico 

  • 1 tsk honung 
salt och peppar 

  • 1 schalottenlök, finhackad 

  • 0 ,5 dl olivolja 

  • 2 dl blandade hackade örter, ex persilja, rosmarin, timjan, oregano 

  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Gurksallad

  • 1 stor gurka 

  • 1 stor citron 

  • 0 ,5 tsk strösocker 

  • 1 röd chili 
olivolja 
salt

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar. Hacka samman marinad 1: rosmarin, chili och vitlök och massera in detta runt hela fläskfilén.
  3. Bryn köttet i en het stekpanna med olja och smör tills köttet har fått fin färg runtom.
  4. Stek fläskfilén i ugnen tills den är genomlagad och har en innertemperatur på ca 72 grader.
  5. Rör samman alla ingredienser till marinad 2.
  6. Lägg ner den varma fläskfilén i marinaden och låt ligga i minst 2-3 timmar. Gör under tiden gurksalladen.
  7. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär gurkan i lite tjockare skivor.
  8. Rör samman saft och rivet skal från citronen med socker, finhackad chili och olivolja.
  9. Blanda med gurkan och krydda med salt. Skär dubbelmarinerad fläskfilé i skivor och servera med gurksalladen.
2 kommentarer om "Dubbelmarinerad fläskfilé med het gurksallad"
  • eva söderström
    eva söderström

    Hm. Måste fattas nåt mellan ”lägg den varma filén i marinad nr 2, i ca 2-3 timmar. Gör gurksalladen och servera den uppskurna fläskfilén tillsammans med gurksalladen.” Ska man inte lägga in den i ugnen en stund till innan den är redo att serveras?
    Ingen kockvan Eva

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till eva söderström

      Hej Eva,
      Den här marinerade fläskfilén kan serveras kall men vill du värma på den en stund före servering efter marinad nummer två så går det också. Men se till att den inte ligger i ugnen för länge då den kan bli torr.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen