Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dubbelmarinerad fläskfilé med fransk potatissallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 124 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner
  • 2 fläskfiléer à 600-700 g
  • 2-3 msk smör & rapsolja

Marinad 1

  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk hoisinsås
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • finrivet skal av 1 vältvättad citron
  • 3 msk rapsolja

Marinad 2

  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 msk muscovadosocker
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad finhackad mild spanskpepparfrukt
  • 1 dl finhackad basilika
  • 3 msk finhackad persilja
  • Till garnering:
  • 2 msk finhackad persilja
  • 100 g cocktailtomater, färska eller rostade

Till servering

  • fransk potatissallad, se separat recept i länk ovan

Så här gör du

  1. Blanda soja, hoisinsås och vinäger. Blanda i citronskal och vispa i oljan. Smaka av.
  2. Putsa köttet och lägg det i marinaden. Täck med plastfilm och låt stå kallt minst 2 timmar, gärna över natten. Vänd gärna köttet i marinaden 2-3 gånger under tiden.
  3. Ta upp köttet och torka av det (släng marinaden). Bryn köttet vackert guldbrun i smör & olja, på inte alltför stark värme. Lägg det brynta köttet på ett ugnssäkert fat. Stek i nedre delen av ugnen till 70-72 graders innertemperatur, använd stektermometer. Låt svalna medan du gör marinad 2.
  4. Blanda paprikapulver, timjan, salt och muscovadosocker i en bunke. Blanda i vinäger, citronsaft och honung. Vispa i rapsoljan i omgångar. Vänd ner vitlök, pepparfrukt, basilika och persilja. Lägg köttet i marinaden, täck med plastfilm och låt kallna i marinaden. Vänd köttet och ös det med marinaden 2-3 gånger under tiden. Låt köttet stå i kylskåp, så fort det kallnat, minst 2 timmar.
  5. Ta upp köttet, skär det i tunna skivor och lägg dem på ett fat. Skeda över marinaden eller servera den vid sidan av. Garnera med hackad persilja och tomater. Servera med potatissallad.