Dubbelmarinerad fläskfilé med fransk potatissallad

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
10 portioner
- 2 fläskfiléer à 600-700 g
- 2-3 msk smör & rapsolja
Marinad 1
- 1 dl japansk soja
- 3 msk hoisinsås
- 3 msk rödvinsvinäger
- finrivet skal av 1 vältvättad citron
- 3 msk rapsolja
Marinad 2
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- 1 msk muscovadosocker
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 msk flytande honung
- 1 1/2 dl rapsolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 urkärnad finhackad mild spanskpepparfrukt
- 1 dl finhackad basilika
- 3 msk finhackad persilja
- Till garnering:
- 2 msk finhackad persilja
- 100 g cocktailtomater, färska eller rostade
Till servering
- fransk potatissallad, se separat recept i länk ovan
Så här gör du
- Blanda soja, hoisinsås och vinäger. Blanda i citronskal och vispa i oljan. Smaka av.
- Putsa köttet och lägg det i marinaden. Täck med plastfilm och låt stå kallt minst 2 timmar, gärna över natten. Vänd gärna köttet i marinaden 2-3 gånger under tiden.
- Ta upp köttet och torka av det (släng marinaden). Bryn köttet vackert guldbrun i smör & olja, på inte alltför stark värme. Lägg det brynta köttet på ett ugnssäkert fat. Stek i nedre delen av ugnen till 70-72 graders innertemperatur, använd stektermometer. Låt svalna medan du gör marinad 2.
- Blanda paprikapulver, timjan, salt och muscovadosocker i en bunke. Blanda i vinäger, citronsaft och honung. Vispa i rapsoljan i omgångar. Vänd ner vitlök, pepparfrukt, basilika och persilja. Lägg köttet i marinaden, täck med plastfilm och låt kallna i marinaden. Vänd köttet och ös det med marinaden 2-3 gånger under tiden. Låt köttet stå i kylskåp, så fort det kallnat, minst 2 timmar.
- Ta upp köttet, skär det i tunna skivor och lägg dem på ett fat. Skeda över marinaden eller servera den vid sidan av. Garnera med hackad persilja och tomater. Servera med potatissallad.

Du kanske även gillar
Populära recept