Logga in här

Dubbellagat fläsk

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner

Koka fläsksidan i vatten:

  • 400 g fläsksida
  • 2 msk ingefära, skivade

Stek fläsksidan:

  • 3 st vitlök, skivade
  • 2 st chilipeppar, skivade
  • 2 msk ingefära, tunna stavar
  • 1 st Gul lök, grovhackad
  • 1 tsk söt soja-bönpasta (Tian Mian Jiang)
  • 1 msk ljus soja
  • 1.5 msk chili-bön-sås (Dou Ban Jiang)

Så här gör du

  1. Täck fläsksida med kallt vatten i en kastrull. Tillsätt 2 msk ingefärsskivor och sjud i 30 minuter.
  2. Medan köttet tillagas, hacka alla ingredienser, och blanda söt bönpasta med ljus soja till en jämn sås (soja-bönpasta-sås).
  3. Efter 30 min, ta ur köttet och lägg i kallt vatten i 1 minuter. Torka med hushållspapper. Skiva fläsksidan i så tunna skivor som möjligt.
  4. Värm upp en panna på mellanhög temperatur med och tillsätt matolja så att hela pannan täcks. När pannan är varm, lägg i köttskivorna och stek tills att den feta delen dragit ihop sig något.
  5. Tillsätt soja-bönpasta-såsen (från steg 2) som förberetts tidigare och rör om.
  6. Tillsätt chili-bön-sås och bland tills att rätten fått en jämn och vacker röd färg.
  7. Tillsätt chilipeppar, vitlök och ingefärstavar och stek hastigt i ca 30 sekunder.
  8. Tillsätt gul lök och stek tills de mjuknat.