Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dubbelbakad äppelpaj med björnbär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 förpackning färsk pajdeg, utkavlad

Fyllning

  • 5-6 äpplen
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • 2-3 msk socker
  • 125 g frysta björnbär

Smuldeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 125 g rumsvarmt smör

Garnering

  • 1 dl rostade kokosflagor, köpta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
  4. Fyllning: Skala, dela, kärna ur och skär äpplen i klyftor eller bitar. Blanda äpplen med sockret och lägg dem i det förgräddade pajskalet.
  5. Strö över björnbären.
  6. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Blanda i socker och kokosflingor. Lägg i smöret i klickar och nyp ihop till en smuldeg.
  7. Fördela smuldegen över pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills äpplena är mjuka och smuldegen fått fin färg.
  8. Garnera med rostade kokosflagor.