Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dry gobi curry

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl blomkålshuvud, små stammar
  • olja
  • 1,5 tsk kumminfrön
  • 1,5 tsk senapsfrön
  • 1 st lök, hackad
  • 4 st vitlökssklyfta, hackad
  • 1 st tomat, hackad
  • 2 st torkad chili
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk chili pulver
  • salt
  • 0,5 tsk korainder pulver
  • 1 dl vatten
  • 1/4 tsk hing

Så här gör du

  1. Börja med att förbereda alla grönsaker.
  2. Häll i olja i en stekpanna. När oljan är varm, häll först i senapsfröna. När senapsfröna börja poppa lägg i kumminfröna.
  3. Blanda i vitlöken och löken. Stek tills löken har blivit mjuk.
  4. Sänk värmen och blanda i gurkmeja, chilipulver, röd chilin. Rör om ordentligt.
  5. Häll i tomaten och stek tills tomaten har blivit mjuk.
  6. Blanda i blomkålen och häll i vattnet.
  7. Rör om ordentligt på medel låg värm. Tills allt vatten har försvunnit. Det tar någon minut.
  8. Stek i 3 minuter till.
  9. Servera varm gärna med chapati.