Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Drottningpaj med vitchokladsmultäcke

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 pajer

Smuldeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 50 g finhackad vitchoklad

Fyllning

  • 375 g blåbär, frysta
  • 250 g hallon, frysta
  • 1 msk potatismjöl eller maizena
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft

Garnering

  • strimlat skal av 1 vältvättad citron
  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Nyp ihop mjöl, socker och tärnat smör till smulig deg. Blanda smuldegen med chokladen. Ställ kallt ca 15 minuter.
  3. Blanda blåbär, hallon, potatismjöl och socker. Fördela fyllningen i 4 portionsstora pajformar. Ringla över citronsaften.
  4. Strö smuldegen över bären. Ställ pajerna på en ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter.
  5. Servera pajerna ljumma. Garnera pajerna med citronskal och siktat florsocker.